Чорногорія є ключовим напрямком для інвесторів та новим домом для громадян світу (космополітів)

Крихітна середземноморська країна, розташована між країнами – членами колишньої Югославії, знаходиться в центрі уваги завдяки її швидкому та сталому розвитку.

Чудове поєднання дивовижних гір та чистого моря разом із 240 сонячними днями на рік робить Чорногорію однаково привабливою для туристів, інвесторів та громадян світу (космополітів).

З 2006 року, коли країна отримала свою незалежність, було здійснено багато рухів у напрямку до її процвітання. Сьогодні Чорногорія є кандидатом на вступ до ЄС і нещодавно стала 29-ю країною, яка приєдналася до НАТО.

Вартість найбільших інвестиційних проектів коливається від 400 млн. до 1.1 млрд. Євро, що привернуло до Чорногорії увагу багатьох засобів масової інформації та різних зацікавлених сторін.

Porto Montenegro – Superyacht Marina & Luxury Residences

ЇЇ дика краса та унікальне географічне положення – не єдине, що робить цей напрямок таким привабливим. Політичні аспекти, які значно покращилися за останні два роки, також мають величезне значення, серед яких стабільність, економічне зростання, безпека, традиції та якість життя.

Для бізнесменів та інвесторів ставка корпоративного податку, яка складає лише 9%, – це явна ознака позитивного інвестиційного клімату. Крім того, податок на майно коливається від 0,01% до 1%, а ставка податку на передання права власності на нерухоме майно складає 3%.

Розвиток інфраструктури є ключовим чинником прогресу усієї Чорногорії та важливим інструментом для підвищення продуктивності та сталого економічного зростання. У цьому секторі країна відзначила неймовірний прогрес. Починаючи з будівництва автомагістралей загальною вартістю 1,1 млрд. Євро до підводного силового кабелю між Чорногорією та Італією, здається, що широкий спектр проектів прокладає їй шлях до процвітаючого майбутнього.

З моменту проголошення її незалежності багато вдячних інвесторів з різних країн обрали Чорногорію в якості свого другого дому. Цей факт надихнув уряд Чорногорії створити унікальну програму “Громадянство за інвестиції“. Сама програма була анонсована в серпні цього року та, як очікується, розпочнеться в жовтні. Більш детальну інформацію про програму, її критерії та процедури, яких необхідно дотримуватися, можна знайти в нашому попередньому описі за посиланням.

Lustica Bay – Marina Town

Власники паспортів, безумовно, користуються перевагами громадянства, отримавши безвізовий в’їзд до 117 країн, що робить їх справді громадянами світу в новому будинку в Чорногорії. Багато наших клієнтів погоджуються з нами, заявивши, що найкращий час для інвестування в Чорногорію – це ЗАРАЗ!

 

* Наша команда готова відповісти на Ваші запитання та надати Вам допомогу в повному обсязі з приводу привабливості ринку Чорногорії для Вас.


Бояна Міні
Консультант з питань інвестицій та імміграції
bojana.minic@eurofast.eu


Будь-ласка, прочитайте наше ЗАСТЕРЕЖЕННЯ