Eurofast Seminar; Doing Business in Northern Iraq (Kurdistan)

Eurofast Seminar; Doing Business in Northern Iraq (Kurdistan)
Το σεμινάριο που πραγματοποίησε η Eurofast με θέμα «Doing Business στο Ερμπίλ (Βόρειο Ιράκ)”, στα κεντρικά γραφεία της, ανέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους Κύπριους επιχειρηματίες, οι οποίοι διερευνούν τη πιθανότητα και ευκαιρία να ξεκινήσουν ή έχουν ήδη λάβει μέτρα για να αρχίσουν τις δραστηριότητές τους στο Βόρειο Ιράκ (Κουρδιστάν).

Με την ευκαιρία του νέου γραφείου της Eurofast στην Περιφέρεια, o διευθύνων σύμβουλος μας Imad Abou Nasr ενημέρωσε τους Κύπριους επιχειρηματίες σχετικά με τις ευκαιρίες που προσφέρονται στο Κουρδιστάν.

To νέο γραφείο της Eurofast στο Ερμπίλ, είναι ακόμη ένα πλήρως στελεχωμένο γραφείο με στόχο την υποστήριξη ξένων εταιρειών στην Περιφέρεια, διά μέσου της παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των λογιστικών, μισθοδοσίας, φορολογικών και νομικών συμβουλών, εγγραφή νέων εταιρειών και διαμεσολάβηση φέρνοντας εταιρείες σε επαφή για συνεργασία (business matching). Η σταθερότητα που έχει αποκτήσει η περιοχή του Κουρδιστάν της έχει δώσει τη δυνατότητα να επιτύχει ένα υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης από άλλες περιοχές του Ιράκ τα τελευταία χρόνια. Το 2004, το κατά κεφαλήν εισόδημα ήταν 25% υψηλότερο από ό, τι στο υπόλοιπο Ιράκ.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν επιζητεί χρηματοδοτήσεις και συνεταιρισμούς σε διάφορους τομείς, όπως:

Υγειονομική περίθαλψη: Έλλειψη Νοσοκομείων και εξειδικευμένων ιατρικών κέντρων και φαρμάκων
Βιομηχανία τροφίμων: Η τοπική βιομηχανία, κυρίως τροφίμων και άλλων τομέων και των υλικών κατασκευής
Τομέα των κατασκευών: Εργοστάσια τσιμέντου, σκυροδεμάτων, επίπλων
Επιστημονική και τεχνολογική έρευνα
Ξενοδοχεία, τουριστικά και ψυχαγωγικά έργα
Γεωργία: Καλλιέργεια γεωργικών προϊόντων, κτηνοτροφία, υπηρεσίες που σχετίζονται με τα δάση και άλλες υπηρεσίες που συνδέονται με τα πιο πάνω.

Μία σειρά από κίνητρα έχει προσφερθεί σε εταιρείες για επενδύσεις στην περιοχή, όπως:

• Πλήρη επαναπατρισμό επενδυτικού project και κερδών
• To Συμβούλιο Επενδύσεων του Κουρδιστάν παρέχει υπηρεσίες (νερό, ηλεκτρισμό, αποχέτευση) για τ έργο.
• Η κυριότητα της γης δίνεται στους επενδυτές (δεν επιτρέπεται, όμως, να κατέχουν γη που περιέχει πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή ορυκτό πλούτο)
• Απαλλαγή από τον Εταιρικό Φόρο Εισοδήματος για 10 χρόνια, για projects που εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο Επενδύσεων

Παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.eurofast.eu στο Τμήμα Ανακοινώσεων για να κατεβάσετε (download) την παρουσίαση του σεμιναρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Imad Abou Nasr

imad.abounasr@eurofast.euThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .