Agencija Standar & Poor’s potvrdila stabilan izgled za Crnu Goru

Agencija za kreditni rejting ”Standard & Poor’s” objavila je novi Izvještaj za Crnu Goru kojim je ponovo potvrdila izgled rejtinga naše zemlje označenog kao „stabilan“, uz očuvanje ocjene B+/B.

Rast crnogorske ekonomije procijenjen je na 4,7% u 2018 godini, što je premašilo prošlogodišnja predviđanja kreditnih analitičara gdje je riječ bilo o rastu od 3,5%. Kako je navedeno u Izvještaju, rastu su najviše doprinijele aktivnosti u oblasti turizma i energetike. Od velikog značaja je takođe i uporedno institucionalno uređenje u regionu.

Dodatno, u Izvještaju je navedeno da se prepoznaje i rastući potencijal za ranu implementaciju strukturnih reformi, čije je sprovođenje neophodno kako bi Crna Gora postala članica EU.

Kako se navodi u njihovom Izvještaju, kreditni potencijal Crne Gore, znatno je osnažen perspektivom pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji koju prati jačanje institucija.

Kao važan segment daljeg razvoja Crne Gore navodi se i priliv značajnog broja direktnih stranih investicija u proteklih pet godina, koje u prosjeku iznose više od 10% BDP.

*Naš tim eksperata u Crnoj Gori vam je na raspolaganju da odgovori na sva pitanja u vezi investicionih mogućnosti.


Bojana Minić
Konsultant za Investicije i Imigraciju
bojana.minic@eurofast.eu
T. +382 20 228 490
E. bojana.minic@eurofast.eu
W. www.eurofast.eu


Please read our DISCLAIMER